Categorieën
Consolespellen Nieuws

NES Console Review

De NES is in 1987 in Nederland uitgebracht en was DE REDDING voor de gameconsoles, Nintendo hielp de gamecrash veroorzaakt door oa Atari weer te boven te komen door het perfect te marketen en strenge eisen aan hun games te stellen.

Het is een 8-bit spelcomputer met een ruime collectie spellen (715 gelicenseerde spellen volgens Wikipedia en 176 ongelicenceerde spellen.)

NES Action Set en div. toebehoren

Het was origineel in Japan uitgebracht als De Famicom (Family Computer) in wit met rode accenten. Maar wij kennen hem vooral als het lichtgrijze blok met een zwarte rand. Bij de release was er een versie met hun mascotte/accesoire R.O.B. waar je mee/tegen kon spelen in een paar spellen.

Om te voorkomen dat net als bij Atari er teveel slechte onafgewerkte games voor de console uit zouden komen kwam Nintendo met de Lockoutchip, deze zou heel lang ervoor zorgen dat alleen gelicenseerde spellen uit konden komen voor de NES door middel van hun Seal of Approval kon je zien dat het spel van een goede kwaliteit was. (Dat zouden ze nu ook nog moeten doen #Cyberpunk2077 grapje)

De NES is mijn favoriete console en heeft voor mij de start betekend van mijn gamecollectie.

klein deel van mijn gamecollectie

dankzij BenHeck heb ik inspiratie opgedaan om een aantal modificaties te doen aan mijn NES systemen, ik heb er 1 regiovrij, 1 custom gepaint in Zelda style, eentje compleet in box origineel, eentje portable gemaakt met een PS1 schermpje en custom controller, hier moet ik nog een keer een mooiere behuizing voor printen met mijn 3d printer. En dan heb ik nog 2 voor de reserve systemen gewoon omdat het kan.

Custom Zelda NES

Daarnaast dozen vol met controllers, bekabeling, en CIB dingen die mijn Nintendo Entertainment System collectie wat meer diepte geven. Op mijn hoofdpagina kun je onder spellen / games zien welke spellen in mijn collectie zitten en zie je ook een lijstje met mijn dubbele games die ik wil ruilen om mijn collectie te vergroten.

een paar CIB spellen uit mijn collectie

in 2016 en 2018 hebben ze de NES-Mini uitgebracht, dit was qua looks gelijk aan een NES alleen in een kleinere schaal met 30 voorgeprogrammeerde spellen erop.(Inmiddels is dit al gehackt en kun je er alle spellen op emuleren die je wilt.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *