Info  ICT  Electronica  Modelbouw  Verhalen  Artistiek  Overige  Blog

Achtergrond Informatie

Vanaf een jonge leeftijd was ik al vrij creatief en onderzoekend naar hoe dingen werkten. Misschien is mijn pa ook een goed voorbeeld, niets was kapot het was altijd wel te repareren. (Hij is uurwerk restaurateur van beroep en in het algemeen al superhandig.) Er was altijd genoeg gereedschap in huis en voldoende onderdelen en materialen om alles wat kapot ging weer werkende te maken. Ikzelf was vroeger al altijd lekker bezig met ICT, modelbouw en electronica aan het knutselen en ben daar eigenlijk nooit mee gestopt.


bron afbeelding: https://www.hightechict.nl/nl/onze-diensten/oplossingen/

Computers, Netwerken en programmeren

Klik hier voor het uitgebreide achtergrondverhaal/gedeeltelijk cv.
Mijn passie voor ICT begon toen ik nog heel jong was, we hadden een 486 computer en via mijn neef kregen we wat programma's en spellen op diskette. Alle andere programma's en games moest je toen nog zelf programmeren/overtypen uit kranten en tijdschriften waarin wekelijks stukjes code stonden. Toen ik een tweede computer vond bij de container heb ik die uit elkaar getrokken, het geheugen en de extra hdd overgezet in onze computer zodat we van een kwartMB naar een halfMB werkgeheugen gingen en we nog een extra ~40MB aan harde schijfruimte erbij hadden.
Hardware History een beknopt overzichtje van de PCs, laptops en toebehoren die ik tot nu toe gehad heb en nog steeds in mijn opslag staan. (niet volledig chronologisch.)
Software History een beknopt overzicht van mijn programmeerervaring en diverse projecten waar ik aan gewerkt heb. (sommige sourcecode is gemaakt in opdracht van, samen met of misschien iets teveel geleend van het internet dus soms alleen namen van projecten met een beschrijving/foto.)Electronica

Klik hier voor de projectpagina. Ik heb in de loop der jaren diverse kapotte apparatuur weer hersteld door wat componentjes op printplaten te vervangen bijvoorbeeld. Ook heb ik wat knutselprojectjes gedaan zoals (geinspireerd door BenHeck) een portable NES console met een playstationscherm en herlaadbare accu's. Op dit moment heb ik weinig om echt te laten zien, ik zal proberen wat meer foto's te maken van bestaande projecten en als ik iets nieuws ga herstellen dit te filmen.
Modelbouw

Klik hier voor de projectpagina. Ik heb diverse helicopter/drones en autotjes, out of the box werkende. Daarnaast ben ik (nouja, al bijna 8 jaar een pauze inmiddels) een vliegtuig aan het bouwen, spanwijdte ruim anderhalve meter. Daarnaast heb ik een Märklin-M rails systeem met een flink aantal locomotiefjes, wagonnetjes en toebehoren. Mijn plan is omdit jaar (2021) een start te maken met een youtubeserie waarin ik mijn modelspoorbaan opnieuw op ga bouwen en wat tips/tricks laat zien om een leuke compacte baan op te bouwen waarin je toch genoeg van je creativiteit kwijt kunt.Daarnaast ook wat Warhammer legertjes die ik ook gebruik voor Dungeons and Dragons.
Verhalen

Klik hier voor wat meer informatie en (short)stories die ik geschreven heb. Één van mijn vele talenten is speedreaden en het hebben van een fotografisch geheugen. Gemiddeld las ik een boek meestal binnen twee uur uit en een pocketboekje zelfs in een half uurtje. Toen werd ik geraakt door het schrijvers-virus, aangestoken door Paul van Loon, en begon ik met het schrijven van korte verhaaltjes. Ik droomde vroeger dat hij mij goed genoeg zou vinden en dat hij me uit zou nodigen om mee te doen met Het Griezelgenootschap. Dat is er uiteraard nooit van gekomen (ze zijn inmiddels gestopt), maar het heeft me wel altijd aangezet om shortstories te blijven maken.
Mijn crea-projecten

Klik hier voor de projectpagina. Ik heb diverse crea-projectjes gedaan onder andere: schilderen, modelbouw, tekenen, ontwerpen, schrijven, cosplay, fotografie, video/audio bewerking, webdesign, gamedevelopment, breien en naaien, 3d-print projectjes, houtbewerking, afdak voor de jacuzzi in de tuin, mooie bak van breuksteen voor mn moestuin, watervalletje bij de vijver en nog zoveel andere projecten.
Overige Projecten

Klik hier voor de projectpagina. Voor de projecten die niet direct classificeren onder bovenstaande groepen heb ik nog één laatste pagina.Blogposts: